Det var på ett rejält tilltaget utställningsutrymme som Microsoft framträdde på vid årets Networks Telekom på Stockholmsmässan den 24-26 september. Man samlade 13 olika partners i en monter på 540 kvm! Microsoft har varit med på Networks tidigare och en av förutsättningarna denna gång var att man ville ha med sina partners i montern.

– Tidigare har våra mässframt-rädanden ofta varit uppbyggda kring lanseringar av olika tjänster eller produkter, säger Therese Källgren som var projektledare för Microsofts framträdande på Networks.

– Det hänger ihop med att vi på Microsoft Sverige nu deltar i en global kampanj, ”Software for the Agile Business”, berättar Anna Averud som var ansvarig för målgruppen som mässan gav riktades till. Det var första gången som Microsoft hade Sandborg Expo som medspelare och det samarbetet har flutit bra.

– Jobbet gick nästan overkligt bra, säger Therese Källgren. Alla tidsplaner hölls och det blev en fin och funktionell monter.

Man hade ett uppstartsmöte med sina partners och där gick man igenom hur man skulle agera i montern och inte slåss om affärskontakterna. Monterpersonalen fick även kunskap om hur de skulle uppträda. Från klädseln till vilka värderingar som Microsoft ska stå för. Man arbetade även mycket med inbjudningarna till mässan.

Enhetlig monter

Man ville få fram en enhetlig monter med Microsoft-karaktär och undvika ett splittrat intryck av ”montrar i montern”, trots de 13 olika utställarna som fanns där. Och det lyckades man bra med.

– Vi har ju en stor erfarenhet av samlingsmontrar, säger Eva Forsberg på Sandborg Expo, så vi viste hur vi skulle hålla ihop det till en gemensam form.

En trappa ledde in besökarna och mitten på montern hade man placerat ett kafé. Kring detta var de tre affärsområden placerade.

– Vi ville ha en monter präglad av öppenhet. Ett bra ställe att träffa våra kunder på. Säljarna kunde ta med besökarna på en rundtur i montern och sedan ta en fika på kaféet och prata, säger Therese Källgren.

För att ge investeringen i mässan en större räckvidd, hade Microsoft engagerat AdoreUs (se E & EM 4/03) som producerade en webbvideo som låg ute på hemsidan. Där kunde man starta sitt mässbesök på Networks.

Av mässans 20 100 besökare var mer än 70 procent inne i montern och där serverades cirka 2 500 koppar kaffe. Nu sliter man med uppföljningsarbetet på Microsoft och Sandborg Expo sitter man och ritar på Microsoft-montern för Camdex som kommer den 14-16 januari 2003.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *