Att förplanera din begravning innan din älskade går bort kan göra processen lättare och hjälpa din familj att säga adjö på det sätt som din älskade föredrar. Förplanering innebär att sitta ner med en begravningsbyrå i Malmö, om det är där den avlidna ska begravas, och ta fram ett heltäckande schema, inklusive kostnader och placering av begravningstjänster. Du kan också förskottsbetala arrangemangen för att låsa in dagens priser. Du bör dock fortsätta med försiktighet om du upptäcker att priset som du har angett är betydligt högre än vad du skulle önska. Beroende på beloppet du betalar kan begravningsbyrån ändra villkoren som du kommit överens om.

En av de dyraste föremålen i en traditionell fullservicebegravning är kistan. Lyckligtvis kan du välja från ett brett urval av kistor för att spegla den avlidnes preferenser och personliga stil. Lådor är gjorda av trä, metall, glasfiber eller plast och finns i en mängd olika priser. Om du är osäker på vilken typ av kista du vill ha, fråga din begravningsbyrå om en lista över olika stilar och priser.

Utöver kistan måste du betala för en minnesgudstjänst, mat för familj och gäster och begravning eller kremering av kroppen. Trots deras överkomliga priser är begravningar inte billiga. Vanligtvis fokuserar familjer på kvalitet, så det är viktigt att välja en begravningsleverantör som förstår deras behov. Du kan till exempel välja en billigare kista för att frigöra mer pengar för att betala mat och en mottagning efter gudstjänsten. Du kan också välja en virtuell begravning, vilket kan spara pengar till minnesgudstjänsten och låta dig ha en fin gravsten istället för en vanlig gravsten.

Beroende på din älskades tillstånd kommer kremerings- och begravningskostnaderna sannolikt att vara billigare än den genomsnittliga begravningskostnaden. Kremeringskostnaderna kan variera med mer än 55 000 kr för en direkt kremering. Av denna anledning är det viktigt att jämföra kostnaderna för varje alternativ innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Kostnaden för en begravning beror på vilken typ av tjänst du väljer och vilka extrafunktioner du väljer. Vissa begravningsbyråer inkluderar dessa extrafunktioner, men andra kanske inte, beroende på statens regler.

Medan den genomsnittliga kostnaden för en begravning är 40 000 kr, kan den variera kraftigt. En visning och kremering kan kosta så mycket som 45000 kr. Kremeringskistor kan kosta allt från 2ooo till 10 000 kr. Förutom kistan kan kyrkogårdsbegravning och markeringsavgifter också uppgå till tusentals dollar. Oavsett vilken typ av begravning, är förplanering nyckeln och kan göra processen mindre stressande för din familj.

Gravplatser varierar mycket i pris, men gravplatser för flera personer kan kosta upp till $5 500. Gravplatser varierar i storlek och typ av mark som används för en grav. En enkel gravmarkör kan kosta allt från trehundra dollar till mer än tusen dollar. Mer utarbetade monument kostar uppemot 100 000 kr. När du har bestämt vilken kyrkogård som är mest lämplig för din älskade, är du redo att välja en begravningsplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *