”Utan hemsida finns du inte” är naturligtvis ett tillspetsat påstående, men det är sant i väldigt många fall. Numera är det vanligaste sättet att hitta en vara eller tjänst på att söka på nätet. Den utvecklingen har verkligen accelererat i och med att smarta mobiler nu är var mans egendom.

Att ta fram en hemsida är egentligen inte särskilt svårt. Det finns många olika verktyg, många av dem är gratis. Trots att det nästan är lika lätt att göra en hemsida som ett word-dokument med bilder är det ändå ett jobb som man absolut bör lägga ut på ett proffsföretag. Det finns flera olika skäl till detta.

Det första handlar nog om sökbarheten. Om man har ett rörmokeri i Nacka vill man ju att den som söker på ”rörmokare i Nacka” skall få upp det egna företaget. De flesta sökmotorer presenterar cirka 10 resultat på en sida, och om man inte är med på den första sidan så är det inte så sannolikt att man får uppmärksamhet. De företag som sysslar med att bygga hemsidor har oftast ett mycket bra grepp över hur man lägger upp hemsidan för maximal synlighet.

Den andra aspekten är att hemsidan skall se bra ut både på en PC med stor skärm och en mobil med liten skärm. Det finns många verktyg som känner igen vilken utrustning kunden har, och omformar hemsidan dynamiskt för just den skärmstorleken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *