Snabba lån eller snabblån som de har blivit namngivna, det är ett oerhört omtalat sätt att låna pengar på. Fyll i dina personuppgifter, mobil och personnummer, välj lånebelopp och avbetalningstid, du är nästan klar. Svara på några frågor kring din privatekonomi och vipps, din låneansökan är skickad. Beroende på var du ansökt får du svar ibland inom några minuter, ibland inom några timmar, kanske om du har otur dagar. Vad är då rimliga villkor? Jo, när snabblånet ligger rimligt i pris sett till konkurrenterna och när betalningsvillkoren följer uppsatta regler då känns det som rimliga villkor. Enligt Konsumentverket har man även ångerrätt med snabblån och det är något som t.ex. Snabbfinans inte hymlar om i sina villkorstexter.

Grunderna i snabblånens idé är att du ska slippa så mycket krångel som möjligt utan att för den delen göra avkall på kvaliteten gällande tjänsten. Du har kanske övervägt ett snabblån? Läs då först noga igenom alla texter på sidan du har valt, det är viktigt att se vilka villkor som gäller och hur företaget arbetar samt vilka kostnader som gäller. Om du har några frågor kontakta företaget direkt och ställ dem, på så sätt kontrollerar du också nivån på servicen vid kundkontakt.

För dig med betalningsanmärkning

Har du betalningsanmärkning är det inte kört att få lån. Det finns långivare som accepterar en betalningsanmärkning eller två. Du hittar en lista över dessa långivare på Creddit.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *